Bierbrouwerij de Vermeersen

De brouwerij werd in 1821 opgericht door de individuele brouwers Wauters, Neyt en Fassaert. Midden in het centrum van de mooiste vestingstad van Nederland werd op de gewelven van het recolette klooster een gezamenlijke brouwerij met mouterij gebouwd. In 1908 werd het Java bier geïntroduceerd, een bier van gemengde gisting, dat bekendheid genoot in de wijde omtrek. Toen in deze Nederlandse brouwerij in 1968 als laatste in zijn soort de brouwactiviteiten staakte werden de handelsactiviteiten overgenomen door Paul Vermeersen. Hij kwam uit een familie van graanhandelaren en zijn bedrijf richtte zich sinds 1958 met name op het importeren van Belgische bieren met exclusieve importeurschappen van bijvoorbeeld Ekla, Krüger en Palm. Vanaf 1989 werd er op de Statie in Hulst, in een voormalige graanopslag, opnieuw een brouwerij gebouwd. Het Zeeuwsche Witte, tarwe bier verwierf al snel een grote bekendheid in de provincie Zeeland. Middels brouwopdrachten en advieswerk stond de brouwerij aan de wieg van ontwikkeling van diverse nieuwe, veelal toonaangevende, craft brouwerijen die samen op dit moment de toon zetten in de Nederlandse bierwereld.

De laatste jaren is de brouwerij betrokken geweest bij de ontwikkeling van een aantal brouwerijprojecten in Afrika. In Hulst is de brouwerij vanaf 2010 gemoderniseerd met een nieuwe energiezuinige bottelarij, stoomketel en een uitbreiding van het brouwhuis. Brouwerij Vermeersen was de eerste craft brouwerij in Nederland die een Meura Micro filter aanschafte die toegang geeft tot een filtratie techniek die daarvoor enkel was voorbehouden aan enkele zeer grote brouwerijen.

Brouwerij Vermeersen blijft zich toeleggen op het brouwen van Zeeuwse bovengistende degustatiebieren met hergisting op fles zoals Zeeuwsche Witte, Java Dubbel, Tripel, Lazarus en “In de Gloria”. De grondstoffen voor deze bieren worden nog altijd geleverd door een Zeeuwsch-Vlaamse mouterij en lokale boeren.

Activiteiten


Adres:

Absdaalseweg 2 
4561 GG Hulst 
Nederland


Sector

Food

Aangeboden activiteiten:

PO

VMBO

HAVO/VWO

MBO

HBO/WO

Gastles

-
-
-
v
-

Bedrijfsbezoek

-
-
-
v
-

Docentstage

-
-
-
-
-

Snuffelstage

-
-
-
-
-

Technische opdracht

-
-
-
v
-


Andere bedrijven in de nabije omgeving